neljapäev, 9. aprill 2020

MAALISARI CLAUDE MONET EESKUJUL


Mida sa näed oma aknast? Igapäevaselt kodus olles vaatab teist igaüks oma aknast õue. Kui paistab päike, on värvid heledad, pilves ilmaga on värvidel hoopis teine tonaalsus.

Jälgige päeva jooksul, milliseid muutusi valgus teeb. Maalige seda, mida aknast näete, hommikul või õhtul. Kui parasjagu värve võtta aega pole, tehke kiirelt foto, mida saab hiljem maalimisel kasutada.


Üks vaade, 3 erinevat aega- hommik, lõuna ja õhtupoolik.

Valmista ette kaks või enam paberit (joonista vaade ühele paberile ja läbi aknaklaasi kopeeri teistele sama joonistus). Vali selline aeg, millal tunduvad värvid õues eriti huvitavad või ilusad ja maali üks pilt. Kui tundub, et järgmisel päeval on jälle huvitav, tee järgmine. 

Kasuta värve, mis sul olemas on (akvarell, guašš, akrüül, pastellkriidid). Võid kasutada erinevaid töövahendeid (pintsli asemel svamm, kortsutatud paberitükk, lauanuga või lusikas). Proovi ja katseta erinevaid võimalusi!

Kunstiajaloos on kunstnik, kes on oma loomingus erineva päevaaja valgust ja värve on kujutanud. See maalija on impressionist prantslane Claude Monet (1840- 1926). Rohkem lugemist tema kohta:

Monet´l on mitu sarja ühest motiivist erineval päevaajal st erinevas valguses ja värvis. Siin üks näide temalt: Rouen Cathedral, vaated erinevatel ajahetkedel.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar